Syömishäiriöliitto - SYLI ry In English
På Svenska
 
Perustiedot Syömishäiriöliitto-SYLI ry:stä 2018
 
Ajankohtaista
- Tiedotteet
- Tapahtumat
   
Kannanotot 2009-2017
   
Syömishäiriöliiton esite (PDF-tiedosto)
Syömishäiriöliiton oppaat
Syömishäiriöliiton strategia 2017–2020 (PDF-tiedosto)
Syömishäiriöliiton säännöt (PDF-tiedosto)

Syömishäiriöliitto-SYLI ry - Tietoa ja tukea

Syömishäiriöliitto - SYLI ry edustaa syömishäiriöön sairastuneita ja heidän läheisiään. Liiton tarkoituksena on edistää edustamiensa ryhmien hyvinvointia vaikuttamalla syömishäiriöiden tunnettuuteen sekä hoidon ja kuntoutuksen kehittymiseen. Tavoitteena on tuoda syömishäiriöt esiin marginaalista. Liitto nostaa keskusteluun syömishäiriöön sairastuneiden asemaan ja hoitoon liittyviä epäkohtia, joista keskeisimpiä ovat hoidossa esiintyvät suuret alueelliset erot niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Liitto tukee jäsenyhdistystensä alueellista toimintaa sekä yhdistyksissä tehtävää vapaaehtoistyötä.

Paikallisesta toiminnasta, mm. vertaistukitoiminnan ylläpitämisestä, vastaavat liiton alueelliset jäsenyhdistykset, joita on tällä hetkellä seitsemän. Jäsenyhdistyksissä on yhteensä noin 600 henkilöjäsentä.

  • Etelän-SYLI ry (Helsinki)
  • Itä-Suomen-SYLI ry (Kuopio)
  • Kaakkois-Suomen Syömishäiriöperheet ry (Kouvola)
  • Lounais-Suomen – SYLI ry (Turku)
  • Pohjanmaan-SYLI ry (Seinäjoki)
  • Pohjois-Suomen SYLI ry (Rovaniemi)
  • Sisä-Suomen SYLI ry (Tampere)

Syömishäiriöliitto - SYLI ry:n ylin päättävä elin on kerran vuodessa kokoontuva vuosikokous, joka muodostuu jäsenyhdistysten omissa vuosikokouksissaan nimeämistä edustajista. Toiminnasta vastaa vuosikokouksessa valittava hallitus. Liiton hallinto tekee päätökset liiton kokonaistoiminnasta ja seuraa toiminnan osa-alueiden tavoitteiden toteutumista. Liiton puheenjohtajana toimii Tea Viljanen Porista. Hallitus koostuu kuudesta varsinaisesta ja kahdesta varajäsenestä.

Liiton keskustoimisto sijaitsee Turussa. Liiton toiminnanjohtajana toimii Kirsi Broström. Keskustoimistolla toimii myös järjestösihteeri, ja Jyväskylässä kehittämiskoordinaattori. SYLI-keskukset sijaitsevat Tampereella ja Kuopiossa; niissä on kummassakin kaksi työntekijää.

Liiton jäsenyhdistyksistä Lounais-Suomen – SYLI ry:llä on yksi työntekijä ja Etelän-SYLI ry:llä on kaksi työntekijää.

Liiton Internet-sivuilta www.syomishairioliitto.fi löytyy tietoa liiton ja alueellisten jäsenyhdistysten toiminnasta, vertaistuesta ja syömishäiriöistä. Sivuilta löytyvät lisäksi tiedot eri puolilla maata kokoontuvista vertaistukiryhmistä ja tarjolla olevasta sähköpostivertaistuesta. Liiton nettisivujen kautta voi liittyä jäseneksi itseä lähimpänä olevaan jäsenyhdistykseen. Nuorille suunnattu nettisivusto toimii osoitteessa nettisyli.fi. Liitolla on myös Facebook-sivut, Twitter- ja Instagram-tilit.

Chat-keskustelu sairastaville ja läheisille on auki Tukinetissä joka torstai klo 18-19.30 (paitsi arkipyhät).

Syömishäiriöliiton tukipuhelin
Koetko neuvottomuutta syömishäiriön edessä? Mietitkö, mikä oikein auttaisi? Tukipuhelin päivystää numerossa 02 251 9207 maanantaisin klo 9–15.
Tukipuhelimessa päivystävät koulutetut kokemusasiantuntijat ja liiton työntekijät.

Toimintaa rahoittaa Veikkaus Oy. Toimintaa rahoitetaan myös jäsenmaksuilla, mainosmyynnillä sekä yksittäisillä avustuksilla.


Syömishäiriöliiton strategia 2017–2020 (PDF-tiedosto)


Sivua päivitetty 16.5.2018

 

   
» Tukipuhelin 02 251 9207 Yhteystiedot