Kadotetut kilot takaisin

Pauliinan palsta on lopetettu toistaiseksi sitä tukeneen rahoituksen loppumisen johdosta. Palstan vanhoja kysymyksiä ja vastauksia voi lukea, mutta uusia kysymyksiä ja yksityisviestejä Pauliinalle ei voi enää lähettää.

Valvojat: Palsta-Admin, Pauliina Juntunen

Alueen säännöt
Älä postita tänne painoja, painoindeksejä, vaatekokoja, kalorimääriä, lihottuja tai laihduttuja kilomääriä äläkä tarkkoja ruokamääriä. Vältä mieluusti myös tarkkojen liikuntamäärien, paaston pituuksien tms. tietojen postittamista tänne. Lue foorumin säännöt Ylläpitäjän tiedotteista.

Re: Kadotetut kilot takaisin

ViestiKirjoittaja Pauliina Juntunen » 20.02.2012, 17:02

Skeleton kirjoitti:Hei,

Ongelmani ei ehkä kuulu tänne mutta en muutakaan paikkaan löytänyt mistä kysyä..

En kärsi syömishäiriöstä mutta olen aina ollut reippaasti alipainoinen ja tutkimusten mukaan täysin terve. Olen taas laihtunut ilman mitään syytä, normaalia stressiä lukuunottamatta. Tämä häiritsee itseänikin puhumattakaan kumppanistani. Parhaiten painon lasku näkyy kuppikoon pienentymisenä ja selkeästi erottuvina luina ja verisuonina. Liikun päivittäin pari tuntia koiraa lenkittäen mutta en urheile, syön pääosin terveellisesti ja säännöllisesti ainakin aamupalan, lounaan, välipalan ja iltapalan. Enkä syö todellakaan mitenkään vähää. Epäterveelliset opiskeluvuodetkaan ei ole minulla näkyneet yhtään missään vaikka kaverit taas ovat turvonneet valtavasti ihan samalla ruokavaliolla ja nestetasapainolla. Makeasta en erityisemmin välitä ja tosi rasvaisesta ja kermaisesta ruoasta tulee paha olo ja menee vatsakin sekaisin. Pidän perinteisemmästä kotimaisesta linjasta kebabbiloiden ja einesruokien sijaan. En käytä kahvia, tupakoi ja kosteat opiskeluvuodetkin ovat muuttuneet nolla linjaan. Kolme kymmentä lähestyy kovaa vauhtia, joten olisi ehkä aika tehdä jotain..

En kuitenkaan tiedä miten saisin nostettua painoa, rasvaprosenttia ja lihasmassaa. Kaloreita ei kuitenkaan jaksaisi ruveta laskeskelemaan se on niin rasittavaa. Kaikki kolme ovat todella alhaiset verrattuna siihen mitä pitäisi. Joka paikassa puhutaan vaan laihduttamisesta ja kaiken maailman trendi karppauksesta mutta ei ikinä painon nostamisesta terveellisempiin mittoihin. Pelkään, että jos menen lääkärin puheille toivoen lisää painoa määräävät he jotain minkä takia paino nousee liikaa. Olen ihan tyytyväinen itseeni muuten mutta tahtoisin tämän luurangon piiloon :)

Kiitos kovasti vastauksista ja harmi, että joudut lopettamaan! Tätä kautta on varmasti monen ollut helpompi lähestyä arkaa asiaa..


Hei!

Toki joitakin fyysisiä syitä täytyisi sulkea pois (ruoka-aineallergiat, aineenvaihdunta ja ruoka-aineiden imeytyminen yms.), mutta periaatteessa paino kyllä nousee, jos energian saanti on suurempi kuin kulutus. Jos paino pysyy nykyisellä syömisellä/liikunnalla, tarkoittaa se siis sitä, että lisäämällä n. puolikkaan pizzan verran päivässä paino nousisi viikossa puoli kiloa. Eli lisäysten täytyy olla aika merkittäviä, ja kuvailemallasi ruokavaliolla tarvittavia lisäyksiä on vaikeaa saada aikaan ilman, että olisi syötävä itsensä ähkyyn. Rasvaprosenttia/lihasmassaa ei myöskään saa nostetuksi ilman rasvaa, proteiinia ja hiilihydraatteja. Arvelisin, että ylläpitoenergiamääräsi on (siitä riippuen, kuinka paljon liikut työssä ollessa/hyötyliikuntaa) 2 000-2 500 kcal/pvä, painon nostamiseen tarvitaan siten vähintään 2 500 kcal/pvä, luultavasti reilusti enemmän. Toteutuuko? Kaloreita ei kannatakaan laskeskella muuten kuin sen tarkistamiseksi (esim. viikon ajan), että saa riittävästi. Monesti aliarvioi tarpeen ja liioittelee saannin. Mitäköhän lääkäri voisi määrätä, mikä nostaisi painoa liikaa? Joka tapauksessa ravitsemusterapeutti osaisi ehkä auttaa paremmin. Lisäksi on (viime kädessä) pantava vaakakuppiin se, haluaako nostaa painoaan ja syödä enemmän/epäterveellisemmin vai jatkaa samaa rataa...
Pauliina Juntunen
 
Viestit: 573
Liittynyt: 27.02.2008, 17:01
Paikkakunta: Jyväskylä

Paluu Pauliinan palsta: lopetettu toistaiseksi. KIRJOITTAMINEN PALSTALLE ON ESTETTY!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron