mikä laukaisee ahmimishäiriön?

Pauliinan palsta on lopetettu toistaiseksi sitä tukeneen rahoituksen loppumisen johdosta. Palstan vanhoja kysymyksiä ja vastauksia voi lukea, mutta uusia kysymyksiä ja yksityisviestejä Pauliinalle ei voi enää lähettää.

Valvojat: Palsta-Admin, Pauliina Juntunen

Alueen säännöt
Älä postita tänne painoja, painoindeksejä, vaatekokoja, kalorimääriä, lihottuja tai laihduttuja kilomääriä äläkä tarkkoja ruokamääriä. Vältä mieluusti myös tarkkojen liikuntamäärien, paaston pituuksien tms. tietojen postittamista tänne. Lue foorumin säännöt Ylläpitäjän tiedotteista.

Re: mikä laukaisee ahmimishäiriön?

ViestiKirjoittaja Pauliina Juntunen » 27.02.2012, 17:14

mikkis kirjoitti:Hei pauliina. kuulun siihen kastiin joka on käynyt läpi useamman kuin yhden syömishäiriön. tällä hetkellä päällimmäisenä oireena on ahmiminen.
hassua tässä on se että en missään vaiheessa ole paastonnut tms. mutta silti ahmimista tapahtuu. esimerkiksi tänään sunnuntaina kaikki alkoi mennä pieleen jo heti aamusta alkaen... haluan vain syödäsyödäsyödä ja en ollenkaan ymmrrä miksi. se ei ole ollenkaan fyysistä, päinvastoin kroppa kyllä kertoo että ei enempää mutta minä en sitä kuuntele. syöminen ei ole mitään iloista mässäilyä vaan jokainen suupala sattuu :( mistään hyvänolon syömisestä ei siis ole kyse, tämä on kuin itsekidutusta.
miksi minä toimin näin ja miksi tänään kun mitään vaateita ulkopuolelta ei tule? voin vaikka möllöttää koko päivän sisällä jos haluan eikä minun tarvitse tehdä mitään ja kuitenkin haluan vain syödä ilman todellista tarvetta.

mikä laukaisee ahmimisen mitä min voin tehdä jotta tälläisiä päiviä ei olisi?
tyhmää tässä on että minusta tuntuu että voisin yhtä hyvin olla syömättä mitään (anoreksiaa) mutta valitsen syömisen (ahmimisen).
kumpikin vaihtoehto on mahdollinen ja yhtä helppoa toteuttaa... en tiedä ymmärrätkö nyt mitä tällä haen..


Hei!

Näinhän se on, että syömishäiriöstä paraneminen on tasapainon löytämistä ylikontrollin/"en tarvitse mitään" (anoreksia) ja alikontrollin/"hällä väliä/minulle kaikki ja heti" (ahmiminen) välillä. Kumpikin ääripää ylläpitää/altistaa siis toista/toiselle. Jos fyysinen puoli on todella kunnossa (säännöllinen, monipuolinen (herkut, proteiini) syöminen ilman kompensointia), on aika paneutua enemmän tunnepuoleen (mikä laukaisee tilanteen ja miten toimia toisin), mikä tapahtuu yleensä psykoterapiassa. Toivottavasti saat tämänkaltaista tukea tai olet hakeutumassa sellaiseen. Kuulostaa vähän siltä, että rankaisisit itseäsi jostakin. Yleensä taustalla on myös pyrkimys välttää jotakin (tunnetta tms.). Opettele syömään mahdollisimman hitaasti ja tietoisesti. Esim. laske aterimet välillä pöydälle, käy toisessa huoneessa äläkä tee muuta samanaikaisesi kuin syöt (TV, tietokone tms.). Lykkää ahmimista/sitä, että haet lisää (esim. 5min kerrallaan). En osaa antaa tämän kummempia neuvoja, koska vaatisi tarkempaa perehtymistä. Tsemppiä joka tapauksessa!
Pauliina Juntunen
 
Viestit: 573
Liittynyt: 27.02.2008, 17:01
Paikkakunta: Jyväskylä

Paluu Pauliinan palsta: lopetettu toistaiseksi. KIRJOITTAMINEN PALSTALLE ON ESTETTY!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron